Dark Mode On / Off

Leilinden, ze zijn prachtig..

Leilinden | Decoratieve afscheiding in de tuin en ideaal als natuurlijk zonnescherm.

De leilinden zijn bijzonder in trek in veel voor- en achtertuinen. Als decoratieve afscheiding in de tuin en als natuurlijk zonnescherm zie je ze steeds vaker bij veel woningen. Geef je ze het juiste onderhoud dan is het een boom die snel zal groeien. Dan is het zaak om de bomen ieder jaar op de juiste wijze te snoeien. Snoeien dat kan van het najaar tot vroeg in het voorjaar, zolang de knoppen nog niet zijn uitgelopen. Knip alle nieuwe scheuten weg tot aan de hoofdtak.

In juni kun je ze dan nog een beetje bijsnoeien waarbij je opnieuw de nieuwe scheuten wegknipt. Leilinden, de naam zegt het al, moet je wel leiden. Doe dit door middel van een goed stevig raamwerk. Hiervoor zijn ook kant en klare schermen te koop. Voor een beetje leilinde moet je wel diep in de buidel tasten want de goedkoopste, die in een pot staat, kost al gauw zo’n 50 euro. Plant de bomen niet te dicht op elkaar en ook niet te dicht bij de voorgevel want dan heb je straks geen licht meer in de woning.

Staan ze eenmaal op de juiste plek en geef je jaarlijks de goede zorg dan krijg je zeker geen spijt van deze toch kostbare aanschaf.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.