Dark Mode On / Off

Leuke teamuitjes voor een onvergetelijke dag

Voor het organiseren van teamuitjes zijn er talloze programma’s waar je uit kunt kiezen. Veel activiteiten vinden binnen plaats, maar als je al de hele dag op kantoor doorbrengt, wil je tijdens een teamuitje misschien juist van de buitenlucht genieten. Bepaal, voordat je op zoek gaat naar een passend programma, eerst wat je voor ogen hebt. Dat maakt het kiezen een stukje eenvoudiger.

Leuke teamuitjes voor een onvergetelijke dag

Veel uitjes zijn aan een thema verbonden. Dit kan bijvoorbeeld een culinair thema zijn, waarbij je een kookworkshop bijwoont of je leert met je team om cocktails te maken. Dit zijn leuke activiteiten, maar voor sommige mensen kan het te weinig uitdaging met zich meebrengen. In dat geval kies je voor een activiteit waar mensen zowel geestelijk als lichamelijk met elkaar de strijd aan kunnen gaan.

Een dag vol actie en een goede samenwerking

Een sportief teamuitje is een populaire keuze voor een personeelsuitjes. Zeker als je op zoek bent naar een activiteit waar je ook aan teambuilding werkt, is dit geschikt. Het sportieve element vul je op verschillende manieren in. Je neemt deel aan een workshop waar je collega’s een bepaalde sport onder de knie krijgen, zoals bijvoorbeeld kickboksen of schermen. Daarbij brengen de medewerkers aan het eind van de sessie het geleerde in de praktijk en dagen ze elkaar onderling uit.

Een alternatief is een sportieve activiteit in groepsverband. Daarbij ligt het accent op elkaar motiveren en ondersteunen. Dat levert op de langere termijn ook een betere samenwerking op.

Wakker de creativiteit en het probleemoplossend vermogen binnen je team aan

Tijdens een personeelsuitje komen soms verborgen talenten van mensen naar boven. Dat zie je bijvoorbeeld als je een workshop schilderen met je team volgt. Een escaperoom is eveneens een activiteit waar je voor verrassingen kan komen te staan. Dan blijkt dat bepaalde mensen een goed spelinzicht hebben of de leiding nemen. In ieder geval staat samenwerking hoog op de agenda om er zeker van te zijn dat je team binnen de tijd de oplossing vindt en de ruimte kan verlaten.

Activiteiten die je team in de natuur brengen

Een escaperoom bevindt zich over het algemeen binnen. Wil je een uitje in de openlucht, dan zijn er talloze mogelijkheden. Denk aan een puzzeltocht op een e-bike of een solex. Je kunt ook kiezen voor een golfdate. Tijdens dit uitje leer je hoe je een balletje moet slaan. Samen met je collega’s loop je vervolgens een rondje over de golfbaan. Daarbij geniet je niet alleen van het spel, maar ook van de rust en van de natuur om je heen.

Kies een passend teamuitje voor een geslaagde dag

Buiten de gebaande paden gaan is natuurlijk altijd goed als je een personeelsuitje organiseert. Je wilt een leuke dag hebben en daarbij originele, uitdagende activiteiten ondernemen. Let er bij het organiseren van het teamuitje wel op dat alle teamleden kunnen deelnemen.

Stem de activiteiten dus af op de groepssamenstelling qua leeftijd en interesses. Daarbij verlies je natuurlijk tevens het doel niet uit het oog, zoals het werken aan teambuilding of gewoon een gezellig dagje uit in het kader van het jaarlijkse personeelsuitje. Op deze manier kun je zeker terugkijken op een geslaagd teamuitje.

Aanbevolen artikelen