Dark Mode On / Off

LG Q60, betaalbare middenklasser

betaalbare smartphone

LG Q60 smartphone, een aanwinst voor het middensegment

Nu enkele weken in gebruik, de LG Q60 die in juli 2019 door de Koreaanse fabrikant op de markt is gebracht. Smartphones zijn er in vele prijsklassen maar voor een prijs van rond de 250 euro is de LG Q60 een welkome nieuwkomer in de middenklasse. Uiteraard kun je voor deze prijs geen eersterangs toestel kopen maar de LG Q60 is een goede aanvulling in het middensegment.

Mooi strak design

Met de LG Q60 op zak zal je snel merken dat het uiterlijk van het toestel opvalt. Zelf heb ik de kleur New Morrocan Blue, een erg mooie tint blauw, hoewel het toestel ook met een zwarte behuizing te koop is. Het scherm oogt niet alleen groot maar is dat met bijna 6.3 inch ook. De resolutie met 720 x 1520 pixels is enigszins weinig maar een voordeel is dan wel weer dat het minder energie verbruikt. Op het smalle maar lange scherm kun je goed al je posts bekijken op Facebook en ondermeer Twitter. De ingebouwde 3.500 mAh batterij samen met de standaard 64GB aan opslaggeheugen zorgen er samen voor dat je lang genoeg kunt werken, lezen en foto’s kunt maken, zonder steeds de telefoon opnieuw te moeten opladen.

Een indrukwekkend geluid

De LG Q60 beschikt over DTS:X 3D surround sound. Dit maakt dat wanneer je een game speelt, een film bekijkt of gewoon lekker muziek luistert, je versteld staat van zo’n goede geluidskwaliteit. Dit is voor een smartphone best uitzonderlijk.

De triple camera

Op de achterzijde vind je de 16 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel Super Wide Angle camera en een 2 megapixel diepte sensor. Op de voorzijde zit de 13 megapixel selfie-camera. Voldoende mogelijkheden voor een gemiddeld persoon om mooie treffende opnamen te maken. Een professionele fotograaf zal hier uiteraard niet mee overweg kunnen.

Conclusie

De LG Q60 voldoet in zijn gunstige prijsklasse, aan de verwachtingen. Het mooie strakke design, de goede geluidskwaliteit, de camera waarmee vele mooie beelden zijn te maken en niet te vergeten dat het toestel al werkt op Android 9, maken dat deze betaalbare smartphone een aanwinst is voor vele gebruikers.

MiaC

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen