Dark Mode On / Off

Maak de juiste keuze voor een dekbed

tips aankoop dekbed

Een goedkoop of duur dekbed maakt niet het grote verschil in kwaliteit

Om de juiste keuze te maken voor een nieuw dekbed geeft de Consumentengids de volgende tips.

In het kort komt het er op neer dat de aanschaf van een vierseizoenendekbed een hele goede keuze is. In de zomermaanden gebruik je het dunne gedeelte van het dekbed en wanneer het een beetje koeler begint te worden, gebruik je het dikkere gedeelte.

In de wintermaanden geeft het dekbed ruimschoots voldoende warmte door beide delen tegelijkertijd te gebruiken. Je krijgt het vast niet koud.

Over het algemeen zit er niet veel kwaliteitsverschil tussen een goedkoop en duur dekbed. Wel is er een verschil in de eigenschappen van de vulling. Een donsdekbed is lekker licht hoewel de donsvulling wat meer in de gestikte vakjes schuift dan bij een synthetische vulling. Wil je echt een flink gewicht op je bed, kies dan voor een wollen dekbed. Wel aan denken dat je deze niet erg eenvoudig zelf kunt wassen. De vulling van een wollen dekbed verschuift bijna niet.

Bron: Consumentengids

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.