Dark Mode On / Off

Maak oude computer goed schoon

oude computer schoonmaken

Haal eerst alle informatie van de oude computer af.

Zorg dat je de oude computer die je niet meer gebruikt en wilt verkopen eerst helemaal goed schoon maakt. Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek dat op veel aangeboden computers op verkoopsites als Marktplaats nog heel wat gegevens tevoorschijn zijn te toveren. Met een dataherstelprogramma was het vrij eenvoudig  om nog veel persoonlijke informatie van de vorige gebruiker boven te halen.

De directeur van de Consumentenbond stond versteld van alle (strikt) persoonlijke informatie die mensen op hun oude computer, niet goed habben verwijderd. De gebruiker denkt dat als de prullenbak maar geleegd is en eventueel Windows opnieuw wordt geinstalleert, dat dan ook de meest belangrijkste gegevens wel weg zijn. Dat is dus beslist niet het geval.

De Consumentenbond raadt aan om de gegevens op de harde schijf te overschrijven met nieuwe data. Alleen dan zijn de oude gegevens verwijderd. Op de website www.consumentenbond.nl/hardeschijfwissen worden enkele tips beschreven om de harde schijf op een juiste manier te wissen.

Bron: Blik op Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.