Dark Mode On / Off

Madeira, voor avonturiers en rustzoekers

Madeira, schitterend om te wandelen en genoeg te beleven voor avonturiers

Wanneer je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming is Maideira een uitstekende optie. Op dit Portugese eiland is van alles te zien en te beleven. De natuur is er prachtig en het wordt nog niet overspoeld door toeristen. Het subtropische eiland in de Atlantische Oceaan bestaat niet voor niets voor de helft uit beschermd gebied. Je kunt hier de meest bijzondere dieren spotten waaronder dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen.

Vakantie Madeira: schitterend om te wandelen

Wanneer je hier op vakantie gaat, is wandelen absoluut een goede optie. Het eiland is perfect geschikt om de meest mooie wandeltochten te maken dwars door de natuur. Er zijn tal van verschillende routes te vinden die langs en door de ongerepte natuur lopen. Het landschap is gevarieerd met oeroude bebossing, bijzondere watervallen en volop bloeiende flora. Vergeet ook zeker de Pico Ruivo niet te bezoeken. Dit is de hoogste berg van het Portugese eiland waar je heerlijk kunt wandelen. Veder beschikt Madeira met Cabo Girao over de hoogste klif van Europa. Vanaf deze 600 meter hoge klif heb je uiteraard ook een prachtig uitzicht.

Bijzondere baaitjes

Tijdens je vakantie Madeira op lange mooie zandstranden liggen, is er wellicht niet bij. Het is namelijk een vulkanisch eiland. Toch zijn er prachtige baaitjes te vinden al dan niet met aangelegde stranden. Verder zijn er bijzondere zwembaden die door de natuur zelf zijn gevormd en omgeven worden door lavarotsen. Je kunt voor een heerlijke stranddag overigens ook naar Porto Santo, een nabijgelegen eiland waar onder andere Columbus heeft gewoond.

En nog veel meer!

Vervelen is er op Madeira absoluut niet bij. Er is namelijk ook voor de actievelingen van alles te beleven. Denk bijvoorbeeld aan bergbeklimmen, abseilen of canyoning. Avontuurlijke mensen nemen de kabelbaan naar Monte en gaan vervolgens met de slee richting hoofdstad Funchal. Verder kun je een jeepsafari boeken of met de mountainbike op pad gaan. Verder ontkom je op Madeira natuurlijk niet aan Christiano Ronaldo, één van de beste voetballers ter wereld die hier geboren werd. Er is zelfs een speciaal museum gewijd aan de Portugese voetballer.

Bron en foto: Vivencia Travel

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen