Dark Mode On / Off

Make up, let op de datum

make up niet onbeperkt houdbaar

Make up is niet onbeperkt houdbaar. Let ook hier op de datum.

Ook voor make-up geldt dat je op de houdbaarheidsdatum moet letten. Gemiddeld kun je de meeste make-up zo’n twee jaar bewaren. Als er geen datum op te vinden is denk er dan aan dat bijvoorbeeld foundation op waterbasis maar een jaar goed blijft en als het op oliebasis is dan ongeveer anderhalf jaar.

Nagellak is ook ongeveer een jaar houdbaar maar mascara kun je niet langer dan drie maanden bewaren. Uit hygiënisch oogpunt kun je het beste potjes en tubes met een klikdeksel nemen omdat je daar niet met je vingers in hoeft. De inhoud van de potjes is erg gevoelig voor bacteriën, leen het daarom ook niet uit aan anderen.

Door de aanwezigheid van bacteriën in bijvoorbeeld mascara of eyliner loop je snel de kans op een oogontsteking.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.