Dark Mode On / Off

Marken

Breng eens een bezoekje aan het voormalige eiland Marken dat sinds 1957 door een dijk met het vaste land is verbonden. Het beschermde dorpsgezicht ademt nog steeds een sfeer uit van vroeger. Smalle straatjes met houten huizen, ophaalbruggen en de haven zijn een bezoek beslist een keertje waard.

De Marker klederdracht, die stamt uit de late middeleeuwen is uniek en deze wordt nog altijd gedragen op Koninginnedag. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in Marken. Zo is er een wandeling die je, langs maar liefst 130 monumentale panden voert of de 9 km lange wandeling, Zuiderzeepad. Hierbij wandel je rondom Marken en passeer je de werven en de schilderachtige vuurtoren.

Breng een bezoek aan het Marker Museum dat is gevestigd in zes historische visserswoningen met een unieke verzameling klederdrachten

Marken is met de auto te bereiken vanaf de ringweg A 10 Amsterdam, afslag Volendam. Dan de afslag Monnickendam en dan de borden Marken volgen. Meer info: www.waterland.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen