Dark Mode On / Off

Meer ouderen recht op huurtoeslag in 2020

recht op toeslagen

Voorwaarden ontvangen huurtoeslag verruimd

Vanaf 1 januari 2020 zijn de voorwaarden voor het ontvangen van huurtoeslag verruimd. Dit betekent dat méér mensen nu in aanmerking komen voor het ontvangen van deze toeslag. Helaas informeert de Belastingdienst hier niemand persoonlijk over, waardoor de ANBO zich nu genoodzaakt voelt zich een voorlichtingscampagne te starten om ouderen hierop attent te maken.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Met de verruiming van de voorwaarden hebben meer mensen, waaronder ouderen, recht op huurtoeslag. En dat kan veel mensen financieel net wat meer ‘lucht’ geven. Wij vinden het belangrijk om deze groep daarom te wijzen op de mogelijkheid om deze toeslag aan te vragen.”

Huishoudens die in 2019 al huurtoeslag ontvingen, hoeven niet in actie te komen. De Belastingdienst zorgt voor deze ontvangers dat de toeslag gewoon doorloopt. Maar juist voor de mensen die voorheen niet in aanmerking kwamen, is het de moeite waard nog eens te controleren of ze nu wellicht wel in aanmerking komen.

De ANBO helpt hierbij op twee manieren. De consulenten die aan huis komen voor advies, zullen altijd controleren of iemand wel of niet recht heeft op toeslag. Wanneer dat wel het geval blijkt, zullen zij ook helpen met het versturen van de aanvraag hiervoor. Daarnaast stelt de ANBO Belastingservice zich ook beschikbaar voor mensen die normaal gesproken geen gebruik maken van deze service. De ANBO roept iedereen op telefonisch contact op te nemen zodat zij, door middel van een kort gesprek, kunnen inschatten of iemand recht heeft op deze toeslag.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.