Dark Mode On / Off

Meloen

meloen, lekker en veelzijdig

Meloen | Lekker zoet, veelzijdig en in de zomer volop verkrijgbaar

In de zomermaanden is meloen volop verkrijgbaar maar ook in de wintermaanden zie je ze in het groenteschap.
Net als de komkommer, courgette en pompoen is de meloen geen vrucht maar een groente.

Meloenen uit Israël en Spanje zijn niet alleen het lekkerst maar ook het goedkoopst.

Er komen steeds nieuwe soorten bij, zoals de Spaanse Gwanipa. Deze meloen heeft oranje vruchtvlees en is lekker zoet maar heeft ook iets fris van een citroen.

De bekendste, van de wel 70 soorten, zijn de galia, de watermeloen, de gele meloen en de cantaloupe.
Wil je weten of een meloen rijp is, klop dan op de harde schil, als deze hol klinkt is het vruchtvlees rijp. Na aankoop heeft de meloen nog een paar dagen tijd nodig om na te rijpen. Bewaar de meloen (met uitzondering van de watermeloen) daarom niet in de koelkast. Is de meloen aangesneden bewaar dan de aangebroken stukken, afgedekt met folie, in de koelkast.

Je kunt meloen op verschillende manieren in gerechten verwerken. Op de klassieke manier met rauwe of gerookte ham (Spaans of Italiaans) of in een modern jasje, gazpacho van meloen met aardbei, lekker koud en heerlijk zoet voor op een warme zomerdag.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen