Dark Mode On / Off

Middelbare vrouw heeft graag elektrische fiets

Fiets gemaakt van carbon

Vrouwen van middelbare leeftijd kiezen voor de elektrische fiets.

De elektrische fiets is populair bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Kenniscentrum Fietsberaad heeft het gebruik van elektrische fietsen onderzocht. Vrouwen tussen de 46 en 60 jaar bleken het vaakst een elektrische fiets te kopen.

10 Procent van alle 60-plussers heeft een elektrische fiets.

Bij vrouwen in bovenstaande leeftijdsgroep ligt dit percentage echter hoger (13%) en bij mannen in dezelfde leeftijdsgroep juist lager.

Onderzoeker Otto van Boggelen vermoedt dat vrouwen snelller het gevoel hebben dat hun spierkracht afneemt en daarom een elektrische fiets aanschaffen. Mannen geven liever niet toe dat ze hulp nodig hebben bij het fietsen en stellen de aanschaf van een elektrische fiets daarom juist uit.

Per week wordt er gemiddeld 30 kilometer afgelegd met de elektrische fiets, heel wat meer kilometers dan op een gewone fiets. Ook ligt de gemiddelde snelheid hoger.

Bron: RTL / Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen