Dark Mode On / Off

Minder rokers, maar doe aandelen nog niet weg

risicovolle beleggingsfondsen

Aandelen tabaksindustrie nog even aanhouden

De Citigroup heeft cijfers bekend gemaakt over het aantal mensen dat rookt en hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. De bank gaat er wel vanuit dat over pakweg 50 jaar vrijwel nergens nog gerookt zal worden maar adviseert diegene die aandelen bezit in de tabaksindustrie, deze voorlopig toch nog maar even te houden.

De afname van het aantal volwassen rokers zal alleen dan een feit zijn als de ontwikkeling zich net zo doorzet als sinds de jaren 60. Australië is naar verwachting één van de eerste landen, waar al over ongeveer 17 jaar niet meer zal worden gerookt. In ons land kan dit nog zo’n 40 jaar duren en Duitsland zou in het jaar 2280 rookvrij zijn.

Dankzij het rookverbod, dat in steeds meer landen een feit is,en dat de consument steeds meer bezig is met zijn eigen gezondheid, zal er een verdere afname van het aantal rokers te verwachten zijn. Dat het roken door de steeds hogere taxen erg duur wordt speelt ongetwijfeld ook een grote rol. Voorlopig verwacht de bank nog wel winstcijfers in de tabaksindustrie maar om nu nog aandelen te kopen blijft erg twijfelachtig.

Bron: HLN.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen