Dark Mode On / Off

(Moderne) upgrades van uw alledaagse gewoontes

pasjeshouder

Het kan nog wel eens lijken alsof de wereld in een rap tempo aan het veranderen is. Van auto’s die u kunt opladen tot de nieuwste ‘slimme’ huishoudelijke producten: het is niet allemaal even makkelijk bij te houden. Maar er zijn genoeg ontwikkelingen die u, ook op uw oude dag, beter kunt omarmen! Ze maken het leven vaak een stuk gemakkelijker of kunnen u veel voldoening geven. Neem daarom eens een kijkje in een paar moderne ontwikkelingen van uw standaard gewoontes waar u misschien nooit bij hebt stilgestaan.

Bijna alles kan duurzaam

Tegenwoordig staat veel in het teken van duurzaamheid. Daardoor zijn er enorm veel duurzame alternatieven van alledaagse producten op de markt verschenen. Verwissel uw tandenborstel of afwasborstel voor een eco-vriendelijke versie van bamboe of kokos: deze zijn volledig biologisch afbreekbaar. En probeert u eens eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen of zeep uit. Deze zijn een stuk minder chemisch, wat veel beter is voor de natuur. En misschien vindt u het zelf ook wel een fijn idee dat u geen harde chemicaliën op uw huid gebruikt. 

Het fijne is dat veel van deze duurzame producten niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voordeliger zijn. De initiële investering is soms hoger dan bij de originele varianten, maar als u er langer mee doet dan bespaart dit na verloop van tijd veel geld! Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare wattenschijven die u in de wasmachine kunt wassen of herbruikbare koffie filters.

‘Verduurzamen’ kunt u ook stapsgewijs doen. U hoeft niet in één keer al uw vertrouwde producten te vervangen. Begin bijvoorbeeld bij het meenemen van een herbruikbare boodschappentas en groentenzakjes. Hiermee gebruikt u al een stuk minder plastic!

Kleiner is fijner

Iedereen heeft wel een lijstje met dingen die mee moeten zodra hij of zij de deur uitloopt. Uw telefoon, uw portemonnee, misschien een notitieboek? Tegenwoordig kunt u met een kleinere tas of de deur uit, of heeft u zelfs genoeg aan uw jaszakken, want alles wordt met de dag compacter. 

Neem bijvoorbeeld afscheid van die ouderwetse dikke portemonnee en stap over op een compacte pasjeshouder. Over het algemeen betalen we een stuk minder met contant geld dan vroeger, waardoor de hiervoor bestemde vakken in uw portemonnee leeg en ongebruikt blijven. Daarnaast kan het lastig zijn om uw pasjes terug te vinden. Een pasjeshouder is een perfecte manier om sneller de juiste pas te vinden. Wilt u nog wel de gelegenheid houden om wat contant geld op zak te houden? Dan kunt u ook kiezen voor een slim wallet. En als u zeker wilt weten dat u al uw klantenpassen, zorgpas en andere kaarten kwijt kunt, dan is een twin wallet een perfecte oplossing. 

Naast uw portemonnee, is ook de telefoon een stuk makkelijker weg te stoppen. Hij lijkt misschien groter dan de klaptelefoon van een aantal jaren terug, maar het platte design van een smartphone is toch eenvoudiger weg te stoppen in een jaszak, broekzak of handtas. Daarnaast is deze smartphone direct een vervanger van een hoop andere losse producten die u normaal mee zou nemen. U kunt er uw notities in maken, al uw gegevens opslaan, en u kunt zelfs hele boeken of tijdschriften lezen op dat kleine apparaat. Toch wel handig, eigenlijk!

Hopelijk bent u met de bovenstaande snufjes geïnspireerd om uw gewoontes te ‘upgraden’ en mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.