Dark Mode On / Off

Mooi fietsen door het Kampereiland

Drenthe| Aantrekkelijk voor fietsers

Fietsroute Kampereiland | Ouderwets genieten.

In het gebied van het Kampereiland maak je kennis met het verleden van dit eiland, dat ligt ingesloten tussen de IJssel, het Ganzendiep en de Goot. Het Kampereiland dankt die naam aan de tijd dat het gebied nog uit enkele eilanden bestond. Tot 1940 was het Kampereiland alleen per veerpont of roeiboot bereikbaar. Vóór de afsluiting van de Zuiderzee werd het Kampereiland nog regelmatig overstroomd. Dit is nog te zien aan oude boerderijen die op terpen zijn gebouwd. Na de aanleg van de Noordoostpolder kwamen er vaste oeververbindingen bij Kampen en bij de Ramspol.

Op het Kampereiland is het ouderwets genieten. Je kunt er fietsen, genieten van de rust, het water op en vissen. In het gebied zijn vooral veel sloten en bermen. De grutto en kievit komen nog veel voor, evenals de grote karekiet, die vooral langs de oevers van de randmeren leeft.

De fietsroute is ongeveer 27 kilometer lang en laat je het beste van het voormalige eiland zien.

De route start vanaf de VVV in Kampen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen