Dark Mode On / Off

Mos en groene aanslag op terras verwijderen

Mos en groene aanslag | Sop met schoonmaakazijn maakt een houten terras weer helemaal schoon

Mos en groene aanslag kan een houten terras behoorlijk glad maken. Om de houten vlonders grondig te reinigen heb je eigenlijk niet meer nodig dan een emmer met warme sop. Voeg op 5 liter water een halve liter schoonmaakazijn toe. (of groene zeep)

Het sop moet je gaan verspreiden over het hout met een harde steelborstel. De sop moet stevig worden ingeborsteld. Hierna laat je alles de hele dag liggen (minimaal een flink aantal uren), laat het lekker intrekken. Aan het eind van de dag spoel je alles goed af met de gewone tuinslang.

Veel mensen nemen de hogedrukspuit maar dit wordt door experts niet aangeraden. Door de kracht waarmee een hogedrukspuit zijn werk doet loop je ook de kans dat de houtvezels open gespoten worden. Vocht en aanslag zijn dan des te vlugger weer terug.

Afspoelen met een hogedrukspuit is wel mogelijk als je het maar niet doet met de sterkste straal water en wanneer het hout van deugdelijke kwaliteit is. Wanneer een goedkope houtsoort met de hogedrukspuit wordt bewerkt is de kans groot dat er veel splinters ontstaan.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.