Dark Mode On / Off

Musea op woensdagmiddag gratis

Gratis musea op woensdagmiddag

Gratis musea op woensdagmiddag zal meer ouders met kinderen trekken

Kamerleden hebben (2006) een voorstel gedaan om Rijksmusea op woensdagmiddag en op één zondag in de maand gratis toegankelijk te maken. Dit voorstel dient een kamermeerderheid van PvdA, VVD en de SP in bij de behandeling van de cultuurbegroting.

„Ons voorstel is een tegemoetkoming aan het kabinet dat gratis musea niet zit zitten. We denken ook dat de musea zelf hier minder problemen mee hebben”, zegt PvdA-kamerlid John Leerdam.

Een halfjaar geleden nam de Tweede Kamer een motie aan van de drie kamerleden om musea gratis toegankelijk te maken. De toenmalige staatssecretaris Medy van der Laan was vanwege de kosten mordicus tegen, net als het CDA en D66. Ook de musea voelden er niet veel voor.

„Wij denken met ons voorstel tegemoet te komen aan de bezwaren. Dit plan kost aanzienlijk minder, zo’n twee à drie miljoen euro,” stelt Leerdam.

Met een wekelijkse gratis woensdagmiddag, als veel scholieren vrij van school zijn, denken de drie fracties vooral kinderen en ouders te stimuleren naar het museum te gaan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.