Dark Mode On / Off

Nederlanders spelen 4 uur per week spelletjes op pc

50-plussers spelen graag spelletje

Ook 50-plussers spelen graag spelletje op de PC

Nederlanders gamen samen 48 miljoen uur per week. Bijna driekwart van de hele Nederlandse bevolking van acht jaar en ouder speelt spelletjes op de computer, blijkt uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2008 van TNS NIPO en Newzoo.

Aan het onderzoek werkten ruim 5000 Nederlanders mee. Het onderzoek is representatief voor de ruim 12 miljoen Nederlanders van 8 jaar en ouder met toegang tot internet.

Niet alleen jongeren spelen computerspelletjes, zoals vaak gedacht wordt. Maar ook meer dan de helft van de Nederlandse 50-plussers speelt regelmatig spelletjes op de pc.

Gemiddeld wordt vier uur per week aan computerspelletjes besteed. Hierbij zijn de puzzelgames het populairst, gevolgd door adventure/strategie games. Op de derde plek staan de braintraining games.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.