Dark Mode On / Off

Niet besparen op auto-onderhoud

Regelmatig onderhoud auto bevordert veiligheid.

De ANWB heeft de prijzen vergeleken van een grote beurt aan de auto bij 109 garages. Er waren weliswaar grote prijsverschillen te zien maar dat komt dan ook met name door het type en merk auto. Gemiddeld genomen lag de prijs van een grote beurt op ongeveer 319,= euro. Hoewel de ene garage misschien iets goedkoper is dan de andere is het toch verstandiger om de grote beurt uit te laten voeren door de merkdealer. Doe je dat niet dan kan het zijn dat bij inruil de auto aardig wat minder oplevert.

Het is zowel bij de merkdealer als bij een universele dealer van belang om een duidelijke rekening te ontvangen. Er worden nogal eens kosten in rekening gebracht voor niet goed uitgevoerde reparaties. Is er een onderdeel vervangen vraag dan naar het kapotte onderdeel zodat je ook zeker weet dat deze vervangen is. Bezuinigen op de autobanden is niet zo’n verstandige zet. Volgens de ANWB en de Consumentenbond komen de duurdere autobanden wel iets beter uit tests.

De banden die voordeliger zijn, zijn vaak wel geschikt voor een droog wegdek maar doen het minder goed op een nat wegdek. Wil je toch proberen om iets voordeliger aan nieuwe banden te komen, schroom dan niet om over de prijs te gaan onderhandelen. Dat kan al gauw enkele tientallen euro’s verschil opleveren.

Bron: ANWB

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.