Dark Mode On / Off

Nieuw wandelnetwerk in Twente

toon hermans wandelroute

Twente | Groot nieuw wandelnetwerk dat honderden kilometers rondwandelingen, middels genummerde uniforme routepalen met elkaar verbindt.

In Twente is een groot nieuw wandelnetwerk in gebruik dat honderden kilometers rondwandelingen, middels genummerde uniforme routepalen met elkaar verbindt. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een overzichtskaart van alle routes in de omgeving. Je kunt een keuze maken tussen routes van 3 tot ongeveer 10 kilometer. Aan de hand van de gekleurde pijlen op de routepalen kun je de uitgezochte route volgen. Bij een startpunt kun je vaak kiezen uit meerdere routes. Onderweg kun je nog overstappen op een andere route bij de keuzepuntpalen. Combineren van verschillende routes is ook mogelijk mits je de nummers onthoudt die bij de betreffende kleur hoort.

Handig is het om een kaart bij je te hebben van het Wandelnetwerk .Er zijn ook routes uitgezet voor buggy’s en er staat aangegeven wanneer het verstandig is om laarzen te dragen. Tevens zijn er lange afstands wandelpaden te herkennen aan geel/rood of wit/rode markeringen. Een kaart van het Wandelnetwerk Twente is te koop voor 5,95 euro bij onder meer de VVV-kantoren, boekhandels in de regio en bij de horecagelegenheden bij de startpunten.

Meer info: www.wandelenintwente.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen