Dark Mode On / Off

Nieuw-Zeeland, Zuidereiland

nieuw zeeland

Milford Sound en Doubtful Sound. De naam doet vermoeden dat het baaien of inhammen zijn maar het zijn fjorden. Uitgesleten door gletsjers en daardoor zijn de oevers veel steiler en hoger dan van een baai. Fiordland is een van de mooiste wandelgebieden van Nieuw-Zeeland. Zowel zeer geoefende wandelaars als beginners komen hier aan hun trekken. In de meren en rivieren kan volop worden gevist op onder meer forel. Wie iets meer wil dan een boottochtje kan kiezen voor de zogeheten kajakcruises.

Dat is echter wel afhankelijk van het weer. Het weer in dit gebied kan snel omslaan door invloeden van zee en de hoge bergen. Juli, Augustus en September zijn ideale maanden voor een bezoek vanwege de kalme, heldere dagen met besneeuwde bergtoppen en extra krachtige watervallen.
Doubtful Sound ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, in het Fiordland Nationaal Park. Dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Christchurch Airport.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.