Dark Mode On / Off

Nieuwe NS-wandeltochten

NS wandeltochten

NS wandeltochten | Vanaf april 2011 zijn de 46 NS-wandeltochten 319.000 keer gedownload.

De populaire reeks ‘wandelen van station naar station’ via fraaie lange-afstandswandelpaden is dit jaar weer vernieuwd. Ook voor seizoen 2012-2013 heeft Stichting Wandelnet in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen vier nieuwe NS-wandeltochten ontwikkeld. De populariteit van deze tochten blijkt wel uit de cijfers: vanaf vorig jaar april zijn de 46 NS-wandeltochten 319.000 keer gedownload via de site www.eropuit.nl/wandelen.

Nieuw zijn onderstaande routes:

  • Amsterdam: Amsterdam CS – Amsterdam Muiderpoort, 8,5 of 11 km (Westerborkpad)

Deze tocht combineert typisch Amsterdamse ingrediënten als grachten en het Waterlooplein met sporen van de Jodenvervolging, zoals het Anne Frankhuis.

  • Mariënwaerdt – Linge: Geldermalsen – Beesd/Leerdam, 8,5 of 22 km (Grote Rivierenpad)

Wandelend over dijken en landgoed Mariënwaerdt, langs fruitboomgaarden, karakteristieke dijkhuizen en het riviertje De Linge.

  • Rotterdam Maasstad: Rotterdam Centraal – Rotterdam Centraal/Blaak, 12 of 15 km

Dwars door de levendige waterstad met havens, bruggen en de Nieuwe Maas. Historie aangevuld met moderne architectuur. Ook te downloaden als GPS-track.

  • Vechtdal: Mariënberg – Dalfsen, 18,5 + 16 km (Wandelroutenetwerk Vechtdal)

De route volgt de meanderende Vecht. Over idyllische landgoederen en rivier- en zandduinen waar het soms pittig klimmen is. Ook geschikt voor Nordic Walkers.

De NS-wandeltochten Betuwe, Fort Vuren, Hollandse Biesbosch en de 2-daagse Hunzedal komen dit jaar te vervallen, maar zijn nog steeds te downloaden via www.wandelnet.nl.

Om wandelaars altijd met de meest actuele informatie op pad te laten gaan, verschijnen de routes vanaf 1 april niet langer in routeboekjes. De routes zijn alleen nog (gratis) te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen of www.wandelnet.nl. Op de beginstations van de routes en in de webwinkel van wandelnet.nl zijn, zolang de voorraad strekt, nog een aantal routeboekjes verkrijgbaar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen