Dark Mode On / Off

Offpisteskiën gevaarlijk en mogelijk erg duur

Wintersporters die gaan skiën of snowboarden zoeken in toenemende mate het gevaar op door buiten de piste te gaan skiën. De wintersporters beseffen vaak niet dat in geval van een ongeval buiten de piste, dit naast het letsel ook nog flink wat kosten met zich mee kan brengen. In een uitzending van KRO Brandpunt laat het Verbond van Verzekeraars weten dat bij veel verzekeringen de schade niet is gedekt wanneer er sprake is van offpisteskiën en wanneer er geen gids of skileraar in de buurt is.

Hoge kosten aan traumahelicopter

En dat deze kosten hoog zijn, hoeft bijna geen uitleg. De inzet van een traumahelicopter kan oplopen tot drieduizend euro en moet nadien gebruik worden gemaakt van een gipsvlucht dan kunnen de kosten oplopen tot rond de vijfduizend euro.

De directeur van de Nederlandse Ski Vereniging wijst er nog maar eens op dat de gevaren van het offpisteskiën sterk worden onderschat. Lawinegevaar of tegen een rots opbotsen komt sneller voor dan je denkt. Wie toch het risico wil nemen om buiten de piste te gaan skiën moet zeker een sonde, lawinepieper en een schep bij zich hebben. Tot op heden zijn al 22 doden te betreuren in Zwitserland als gevolg van het offpisteskiën.

Bron: Nieuws.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen