Dark Mode On / Off

Oldtimers zijn trendy

Oldtimers zijn trendy

Er rijden nog een flink aantal oldtimers rond

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in ons land dit jaar 323.000 autos rondrijden die ouder zijn dan 25 jaar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2000. Dat betekent dat veel Nederlanders graag een oldtimer in hun bezit hebben in plaats van (of naast ) een nieuwe auto die is uitgerust met allerlei moderne snufjes.

Ook het aantal oude motorfietsen is verdrievoudigd en inmiddels zijn er 95.000 mensen die zich eigenaar mogen noemen van een oude motorfiets. Hoewel steeds meer mensen overgaan tot aanschaf van een oldtimer (personenwagen, kampeerauto of oude brandweerauto) is het toch nog maar 3% van het totale wagenpark in Nederland.

Je ziet ook niet echt veel van de oude autos op de weg. Waarschijnlijk wordt een oldtimer veelal als tweede auto aangeschaft en is men er zeer zuinig op.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.