Dark Mode On / Off

Onderhoud cv ketel vermindert problemen in winter

Onderhoud cv-ketel | Voorkom storingen of uitval van je cv-ketel in de winter door tijdig de ketel te controleren.

De koude maanden komen met rasse schreden dichterbij. Wacht niet tot het te laat is en neem nu alvast maatregelen om er zeker van te zijn dat de cv-ketel in de winter zijn werk goed zal doen. Een jaarlijkse onderhoudscontrole door een verwarmingsmonteur is van belang omdat dan juist kapotte of versleten onderdelen worden vervangen. Dit voorkomt storingen.

Zelf kun je de radiatoren ontluchten en de cv-ketel bijvullen totdat de meter die de waterdruk aangeeft weer in het groene gedeelte staat. Bijvullen is noodzakelijk als de meter in het rode gedeelte staat. (minder dan 1 bar)

Heb je een cv-ketel die ouder is dan 12 jaar overweeg dan of deze niet vervangen dient te worden. Vaak geven cv-ketels van deze leeftijd onverwacht problemen en reparatie kan een aardige duit gaan kosten. Een nieuwe ketel is ook aanmerkelijk zuiniger.

Een andere mogelijkheid is om een nieuwe, energiezuinige ketel, oftewel hr-ketel, te gaan huren. Voor een vast bedrag per maand (vanaf € 25,=) kun je al over een nieuwe ketel beschikken en in dat geval is ook het onderhoud en vervangen van onderdelen bij de huurprijs inbegrepen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen