Dark Mode On / Off

Onderscheid bij hypotheek aanvragen

Hypotheek aanvragen

Hypotheek aanvragen | Goedkeuring niet altijd vanzelfsprekend

Volgens de sociaal geograaf Aalbers aan de Universiteit van Amsterdam wordt er bij het verstrekken van hypotheken, gekeken in welke wijken aanvragers wonen. Soms wordt door banken een aanvraag geweigerd op grond van de wijk waarin men woont. Door de financiële instellingen wordt gekeken of er in een bepaalde wijk veel etnische minderheden wonen en vervolgens gaat men er van uit dat deze mensen hun schulden niet kunnen inlossen.

De werkwijze van de hypotheekverstrekkers noemt men redlining. Door middel van een kleurenkaart wordt een wijk met veel minderheden en lage inkomens rood ingekleurd. Voor de bank betekent dit veelal geen hypotheek of lening wanneer je in de betreffende wijk woont.

Ook het hebben van een buitenlandse naam kan problemen geven. Aalbers won een aantal jaren geleden de Parool-scriptieprijs met zijn afstudeerproject over hetzelfde onderwerp.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen