Dark Mode On / Off

Ontdek de wereld van de mijnwerker

Mijn van Blegny

Vlak over de grens bij Maastricht ligt de mijn van Blegny. In 1980 is deze mijn gesloten en enkele maanden later opengegaan voor toeristen. In de afgelopen 25 jaar hebben reeds 2.5 miljoen bezoekers de mijn bezocht. Onder begeleiding van een ex-mijnwerker kun je aan den lijve ondervinden hoe in de vorige eeuwen het zwarte goud naar boven is gehaald. Net als vroeger in een rammelende ijzeren lift ga je in het pikdonker naar beneden.

Beneden is het altijd 15 graden en vochtig. Na een dik uur ondergronds ga je weer met dezelfde lift naar het bovengrondse losstation waar de kolen werden gewassen en gesorteerd.

Een hele ervaring met veel uitleg over het werken in de mijn. Kijk voor openingstijden van de mijn in Blegny op de website: www.blegnymine.be