Dark Mode On / Off

Ontdek het andere zuiden Frankrijk | De Landes

Toen we besloten vanwege het klimaat en de natuur naar Frankrijk te verhuizen, lag het voor de hand dat het in de streek van de Landes zou zijn. Namelijk omdat we al jaren in deze buurt op vakantie kwamen, aangezien Eric zijn papa, van deze streek is. De meeste van onze bezoekers kennen deze regio niet, daarom zeggen wij ook: ONTDEK HET ANDERE ZUIDEN. We wonen op een uur van de kust en de bergen.  De omgeving is heel landelijk, bij weinig toeristen bekend, leent zich tot wandelen en fietsen of tochtjes met de motor.

We hebben een chambres d’hôtes en willen het bewust kleinschalig houden met drie kamers zodat onze klanten kunnen genieten van de rust, met een cocktail aan het zwembad en wij geven hen graag meer informatie over deze streek.  Liefhebbers van foie gras en confit de canard zullen met plezier aanschuiven aan de gastentafel.

Meer info over onze streek:

Monségur, is gelegen in de franse regio Aquitaine, departement Landes.Pau (45km), Lourdes (96km), Dax (61km), Orthez (30km), Biarritz (100km) en Hossegor (100km) zijn echte aanradersals daguitstappen voor wie zich graag in de cultuur van steden verdiept.De Landes is gekend voor de pijnbomen (pin des landes) met denneappels (Le parc naturel regional des Landes), zijn immens lange zandstranden, Course Landaise, Armagnac, Foie gras de canard, Tursan,…

Ben je op zoek naar zon, rust, bergen en strand dan is dit het favoriete adresje voor jullie.  Ga gerust een kijkje nemen op onze website: www.alavieilleecole.eu.

Eric Carrasquet –  Annelies Van Haecht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen