Dark Mode On / Off

Ontstress tijdens de feestdagen

Ontstress tijdens de feestdagen | Met deze tips kom je kerst en oud en nieuw ongetwijfeld zonder stress door.

Schiet jij ook al in de stress bij de gedachte aan het versieren van je woning, het bedenken en voorbereiden van het kerstdiner en het achteraf weer opbergen van alle rommel? Relax. Ontstressen tijdens de feestdagen doe je zo:

Accepteer hulp

Je staat niet overal alleen voor. Veel vrouwen hebben de neiging om alles in de keuken te willen doen, maar je kunt de taken natuurlijk ook verdelen. Zorg wel voor een duidelijke taakverdeling en maak eventueel een checklist.

Wacht niet af

Veel mensen zien op tegen de feestdagen omdat ze alleen zijn. Er zijn echter genoeg leuke evenementen en voorstellingen aan het eind van het jaar. Dus trek erop uit of nodig zelf mensen uit. Wees actief en wacht niet af.

Relativeer

Kerst en Oud en Nieuw zijn vaak dagen van saamhorigheid en gezelligheid. Je hoeft echter niet elk kerstliedje mee te zingen en je hoeft je niet anders te gedragen dan je je voelt. Wees jezelf en relativeer het feestgebeuren.

Neem een minivakantie

Kun je de feeststemming of het zoveelste gezellige familiefeest écht missen, boek dan een hotelletje en ga er tussenuit. Of je nu kies voor een stedentrip of de winterzon, met kerst is er vast een plek waar je kan genieten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.