Dark Mode On / Off

Onvoldoende beschermd op reis

Uit het jaarlijkse ‘Schiphol-onderzoek’ dat op de vakdag van de Vakantiebeurs werd gepresenteerd blijkt dat nog steeds teveel Nederlanders, niet goed beschermd aan hun verre reis beginnen. Van elke tien reizigers zijn er twee, die geen middelen tegen malaria bij zich hebben en zelfs vier op de tien zijn niet beschermd tegen hepatitis-A.

Met name landen als bijvoorbeeld Gambia, vallen in het rijtje met een uitzonderlijk hoog risico als het gaat om malaria. Jaarlijks vertrekken nog altijd veel Nederlanders naar Gambia terwijl ze onvoldoende op de hoogte zijn van de gezondheidsrisico’s.

Ook vaccineren voor Turkije

Ook voor landen als Turkije wordt een inenting tegen hepatitis-A aanbevolen.

Reizigers die een chronische ziekte hebben doen er bovendien goed aan, zich voor vertrek goed te laten voorlichten omdat hun weerstand tegen een infectie toch al minder is, of door de ziekte of door het gebruik van medicijnen.

Neem in geval van twijfel altijd eerst kontakt op met de plaatselijke GGD, of kijk op de websites van www.gezondopreis.nl en/of www.lcr.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen