Dark Mode On / Off

Ook de man moet ontharen

Ook mannen willen soms wel graag ontharen

Ook de mannen moeten er aan geloven. Een behaarde rug, nek of handen, het is helemaal uit. Maar het meedoen aan mode-grillen hoeft niet zozeer de doorslag te geven. Wel kan het zijn wanneer een man tamelijk behaard is dat hij tevens daardoor, veel last heeft van transpiratie. Dus mogelijk vanuit hygiënisch oogpunt bekeken is ontharen een goede oplossing.

Nat of electrisch scheren is vrijwel een dagelijkse klus voor elke man. De electrische apparaten zijn tegenwoordig zeer geavanceerd en zorgen voor een glad oppervlak. Toch is er nog altijd een hele grote groep mannen die zich het liefst met scheerschuim en een mesje scheert. Breng eerst de scheerschuim op en gebruik een mesje dat droog en schoon is.

Overweeg je om haar te laten weghalen middels lasertherapie denk er dan aan dat het haar dat je kwijt wilt donkerder moet zijn dan de huid. Een laserapparaat stelt men in op huidskleur, haarkleur en op de plek van de behandeling. Omdat lasertherapie nogal wat tijd in beslag neemt is het niet een goedkope oplossing. Mogelijk kom je in het geval van overbeharing voor een gedeelte, in aanmerking voor een vergoeding. Vraag dat na bij je zorgverzekeraar. Lasertherapie kan bij een schoonheidsspecialiste of in een kliniek.

 Een nieuwe techniek is tegenwoordig de Elos-techniek (Electrisch Optisch Synergie Techniek) In dit geval wordt de huid behandeld middels lichtflitsen door een soort scanner. Laat je over deze techniek eerst goed voorlichten door een grote kliniek of een bekend instituut waar men deze techniek al langer toepast.

Blijft nog over het ontharen met een créme of wax, verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. Vrouwen zijn hier soms wel aardig mee op de hoogte maar ook voor de man zijn er tegenwoordig allerlei producten te koop. Smeer je niet gelijk helemaal in met créme want het is goed mogelijk dat er een allergische reactie ontstaat. Probeer het dus eerst uit op een klein stukje huid.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.