Dark Mode On / Off

Ook winterbanden op tijd vervangen

winterbanden op tijd vervangen

Winterbanden | Controleer de profieldiepte.

Het is beslist niet zo dat je maar veilig door kunt blijven rijden met een winterband terwijl de profieldiepte ervan nog maar 2 mm is. De minimum profieldiepte is 1.6 mm maar op sommige soorten wegdek neemt de prestatie van de winterband al flink af als de profieldiepte 4 mm is.

Wanneer een winterband nog 4 mm profieldiepte heeft dan heeft deze al 32% minder trekkracht op sneeuw dan een nieuwe. Ga je echt de sneeuw opzoeken dan is een afgesleten winterband altijd beter dan een nieuwe zomerband. Maar rijd je op een nat of droog wegdek, met aquaplanning, dan heeft een nieuwe zomerband meer grip en een kortere remweg dan een versleten winterband.

Laat de winterband er dus in de zomer niet opzitten maar ruil ze weer om voor de zomerbanden om profiel te sparen. De Consumentenbond vindt overigens dat een minimale profieldiepte van 1.6 mm te krap is.

Ga je met de auto naar het buitenland informeer dan goed naar de regels in de landen waar je doorheen komt of naar toe gaat. Zo moet in Duitsland een auto verplicht aangepast zijn aan het weertype. Bij een ongeval kan het niet voldoen aan de geldende regels voor grote problemen zorgen met de aansprakelijkheid.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen