Dark Mode On / Off

Oostende – Hotel Thermae Palace

Het 4-sterren hotel Thermae Palace is gelegen pal aan de boulevard en het strand in het Belgische Oostende. Deze plek is fantastisch voor mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie. Vanaf het zeer ruime balkon op de Palace kamer heb je een geweldig uitzicht over de Noordzee. In 2010 is het hotel overgenomen door Apollo Hotels & Resorts die het voormalige badenpaleis en thermaal instituut, zoals het ook werd genoemd, geheel wil opfrissen en aan wil passen de normen van deze tijd.

Opfrissen of renoveren?

De Palace kamers hebben reeds een opfrisbeurt gehad en ‘zouden’ dus weer een frisse indruk moeten geven. Hier valt echter nog veel op aan te merken. De kamers zijn dan misschien opgefrist maar enkel en alleen door de wanden en tegeltjes over te schilderen. Deze verf laat echter alweer los. Ook is de schoonmaak onvoldoende. Het toilet oogt vies, evenals de bad- en douchekraan. De minibar is dan wel aanwezig maar een fatsoenlijke deur zit er niet voor. Verlichting in de kamer en badkamer doet het op veel punten niet waardoor je het moet doen met een donkere kamer / badkamer. De matrassen op het 2-persoonsbed zijn zo slecht (veren zijn voelbaar) dat je al na één nacht overweegt om terug naar huis te gaan.

Jammer, want verder is het een fijne plek voor enkele dagen er tussenuit. Het ontbijt en de bediening alsmede de receptie zijn allen goed. Ook het gratis wireless internet is mooi meegenomen en werkt uitstekend. Of dit monument aan de Belgische kust nog te renoveren is valt sterk te betwijfelen. Een opfrisbeurt van de kamers, zoals tot nu toe gaande is, zal niet genoeg zijn om als hotel te kunnen blijven voortbestaan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen