Dark Mode On / Off

Op pad in de natuur | Controleer op teken

Controleer op teken

Een tekenbeet is snel opgelopen bij wandeling in de natuur.

Een tekenbeet is geen lolletje en kan heel vervelende gevolgen hebben zoals de ziekte van Lyme. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarom samen met de Wageningen Universiteit een website ontwikkeld waarop men de te verwachten tekenactiviteit per gebied in ons land kan raadplegen. Wie door een besmette teek is gebeten kan in de beginfase nog goed behandeld worden met antibiotica.

De website www.tekenradar.nl geeft een tiendaagse verwachting welke in vijf categorieën wordt weergegeven. Wie toch een tekenbeet heeft opgelopen kan dit melden op de site. Daarnaast kun je dan een verwijderde teek opsturen om deze te laten onderzoeken of de teek ook besmet was. Nieuw is de app Nature Today. Op een kaartje kun je zien waar de kans op een tekenbeet het grootst is.

Wie de natuur al wandelend in trekt wordt aangeraden de site te raadplegen en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Goede, dichte wandelschoenen en een lange broek dragen zijn al enkele goede adviezen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen