Dark Mode On / Off

Opgelet bij hulp met belastingaangifte

belastingdienst helpt bij aangifte

Veel ouderen schakelen hulp in bij het invullen van hun belastingformulier. De ouderenbond ANBO meldt dat ouderen in sommige gevallen worden geholpen door mensen die niet bekwaam zijn en hiervoor niet over de juiste papieren beschikken.

Ouderen die hulp inschakelen moeten er goed op toezien dat hun DigiD nummer niet wordt gebruikt. De DigiD is net als de pincode van een bankpas strikt persoonlijk en ook diegene die de formulieren invult, heeft deze niet nodig. De persoon die komt helpen met het invullen van de belastingformulieren moet gecertificeerd zijn. In dat geval beschikt hij of zij ook over een ‘derden-DigiD’ die hem of haar machtigt om de papieren in te vullen. Laat je de belastingformulieren invullen bij een organisatie vraag dan na of zij hiervoor de toestemming hebben van de Belastingdienst. In dat geval vindt er door de Belastingdienst een controle plaats. Wanneer de organisatie geen toestemming van de Belastingdienst heeft, draai jezelf op voor eventuele fouten, die in de formulieren terecht zijn gekomen.

Zowel de ANBO als de ouderenbonden Unie KBO en PCOB bieden een goede belastingservice waar ouderen terecht kunnen voor hulp bij het invullen. Ook nieuw aangemelde leden kunnen van de service gebruik maken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen