Dark Mode On / Off

Opgepompte fietsband zorgt voor lichter fietsen

Fietsband oppompen

Fietsband oppompen | Zorg voor voldoende bandenspanning om zwaar fietsen en slijtage te voorkomen

Niet alleen de bandenspanning van de auto moet regelmatig worden gecontroleerd maar ook het elke twee a vier weken oppompen van de fietsbanden is een noodzaak. Fietsbanden met te weinig lucht zijn vaak de boosdoener van het zwaar moeten fietsen.

Gebruik hiervoor een goede fietspomp, het liefst met een drukmetertje erop. Dit advies komt van Kees Bakker van de Fietsersbond in een artikel van de Vogelvrije Fietser.

Wanneer de banden hard genoeg zijn heb je ook minder kans op slijtage aan de zijkant van de banden en minder kans op een stootlek.

Bron: fietsen.web-log

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen