Dark Mode On / Off

Oude apparaten – lever ze in

oude apparaten inleveren

Winkelier is wettelijk verplicht oude elektrische en elektronische apparaten kosteloos in te nemen.

Als je een nieuwe koelkast, wasmachine of televisie koopt mag je het oude (vergelijkbare) apparaat kosteloos inleveren bij de winkelier waar je het nieuwe koopt.

De winkelier is wettelijk verplicht deze oude elektrische en elektronische apparaten in te nemen.

De winkelier kost het niets. De verwerking wordt betaald uit de verwijderingsbijdrage die consumenten over nieuwe apparaten betalen.

Er zijn winkeliers die niet op de hoogte zijn van de verplichting om apparaten in te nemen.

De stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten ziet erop toe dat gebruikte apparaten milieuvriendelijk worden verwerkt. Zij krijgen jaarlijks een aantal meldingen van winkeliers die weigeren. Zij doen daar echter niets mee.

Meldingen kun je beter doen bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Dat kan de winkelier aanpakken, het NVMP niet

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.