Dark Mode On / Off

Ouderen koelen snel af

ouderen koelen sneller af

Ouderen kunnen met koud weer gerust naar buiten mits goed warm ingepakt

Met name de ouderen moeten zich de laatste tijd goed warm aankleden als ze naar buiten gaan. Zelf hebben ze niet zo goed in de gaten hoe koud het eigenlijk wel niet is. Ze voelen het minder goed aan.  Juist ouderen koelen sneller af en raken dus eerder onderkoeld. Dit kan problemen opleveren aan hart- en ademhaling. De GGD raadt mensen aan om zich goed warm aan te kleden en hoofd en handen te bedekken. Onder de broek kan gerust een pyamabroek of maillot worden gedragen.

Wie buiten is moet zorgen dat hij in beweging blijft en ouderen en chronisch zieken moeten zich zo min mogelijk gaan inspannen. Er zullen niet veel ouderen zijn met een piercing maar voor iedereen geldt: een piercing, maar ook oorbellen, kunnen aan de huid vastvriezen. Pas op met alcohol, je hebt dan minder snel door hoe koud het is.

Ook de werking van medicijnen kan veranderen door extreme kou. Wees hierop bedacht.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.