Dark Mode On / Off

Ouderen letten op de kleintjes voor een dagje uit

Uit een onderzoek in opdracht van Startpagina.nl komt naar voren dat ouderen die een dagje uit willen gaan met name letten op de kosten hiervoor. Men wil graag in de zomermaanden een dagje op stap met familie en vrienden maar deze is pas echt geslaagd als dit mogelijk is voor een redelijke prijs.

Een wandeling, fietstocht, stedentrip en een bezoek aan een museum zijn bij ouderen erg populair. En hoewel wel degelijk wordt gelet op de kosten van zo’n dagje uit wordt deze toch vaak afgesloten met een lekker etentje. Het reisgezelschap en het weer wordt ook nauwlettend uitgezocht.

Goed voorbereid op stap

Ouderen gaan niet zomaar in het wilde weg een dagje uit boeken. Men is niet zo gesteld op veel drukte en al helemaal niet op onvriendelijk personeel. Ook de vaak torenhoge parkeerkosten die overal worden gevraagd, probeert men te ontlopen. Een bestemming wordt zorgvuldig voorbereid. Reisprogramma’s van onder meer Floortje Dessing en van bekende BNérs als André van Duin worden goed bekeken.

Op Startpagina.nl met maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers, kan men ook de nodige informatie vinden. De site biedt een grote selectie aan links die veel inspiratie opdoen en waar men terecht kan voor antwoorden op vele vragen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.