Dark Mode On / Off

Ouderen minder kans op lening?

Naarmate je ouder wordt, wordt het vaak ook lastiger om te lenen. Een verzekeringsmaatschappij zal namelijk ook je leeftijd meenemen om te bepalen of het verstandig is om een lening te verstrekken. Mensen die bijvoorbeeld in de 70 zijn, kunnen moeilijker lenen. Dat omdat het risico bestaat dat iemand overlijdt voordat de lening terugbetaald kan worden. Dit klinkt uiteraard zeer vervelend, maar het is wel iets waar een verzekeringsmaatschappij rekening mee moet houden.

Nog een reden waarom ouderen vaak minder snel een lening krijgen, is omdat de lening vaak al geweigerd wordt als je in het verleden één keer problemen met betalen hebt gehad. Als je op leeftijd bent, dan is de kans ook groter dat je een keer in die situatie bent beland.

Steeds meer opties voor ouderen die toch willen lenen

De lening voor ouderen wordt toch steeds gebruikelijker. Om te beginnen komt de gemiddelde levensverwachting steeds hoger te liggen. Daardoor zijn verzekeraars ook bereid om geld uit te lenen aan mensen met een hogere leeftijd. Bovendien zijn er ook verzekeraars die naar de persoonlijke situatie kijken van iemand die een lening aanvraagt. Een voorbeeld daarvan is het Nederlands Krediet Collectief. Deze geldverstrekker kijkt niet alleen naar je leeftijd, maar ook naar veel andere factoren. Zo is de kans groot dat je mogelijk alsnog een lening kunt krijgen.

Moderne geldverstrekkers kijken dus niet alleen meer naar de statistieken, maar lijken meer menselijk te werk te gaan. Dat neemt niet weg dat ook nu iedere situatie grondig wordt bekeken. Men schat de risico’s echter aan de hand van meer factoren in.

Een lening terugbetalen met je pensioen

De maximale leeftijd waarop je kunt lenen ligt tegenwoordig veel hoger. Logisch, want de levensverwachting ligt ook hoger. Bovendien hebben geldverstrekkers de zekerheid dat jij de leningen kunt terugbetalen met je pensioen. Uiteraard wordt wel gecontroleerd hoeveel jij maximaal kunt terugbetalen met je pensioen.

Ben je benieuwd of het mogelijk is om ook in jouw situatie te lenen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een geldverstrekker. Vraag gewoon eens naar de mogelijkheden, want de kans is groot dat je in staat bent om een lening af te sluiten. Om dit te proberen kan natuurlijk nooit kwaad. In het ergste geval krijg je geen lening, in het beste geval ben je wel in staat om het bedrag te lenen dat je nodig hebt.

Aanbevolen artikelen