Dark Mode On / Off

Ouderen vaker opgelicht

Ouderen moet op hun hoede zijn voor oplichting

Jaarlijks hebben duizenden ouderen te maken met een poging tot oplichting en bij zo’n 25.000 ouderen lukt dit ook echt. Maar een klein deel hiervan doet ook daadwerkelijk aangifte bij de politie. Ook via de telefoon wordt duizenden keren per jaar geprobeerd om ouderen op te lichten. Vaak behoren de oplichters tot goed georganiseerde bendes.

Men doet zich voor als politieagent, klusjesman, verkoper of meteropnemer. Ook wordt wel aangebeld door een zwangere vrouw die graag een glaasje water wil. Het blijkt dat veel ouderen de deur overdag niet op slot doen.

De belangrijkste punten voor ouderen om op te letten zijn: Doe altijd de deur op slot- ook overdag. Doe de deur alleen open wanneer er een ketting op zit.Laat degene die aanbelt zich legitimeren. Controleer dat eventueel door hem of haar even voor een gesloten voordeur te laten wachten.

Vraag of hij of zij terug komt als er een bekende aanwezig is. Laat nooit zo maar een vreemde binnen, wat hij of zij ook vertelt.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp zoekt samen met Homesafety van Essent naar een deugdelijke oplossing die men ouderen wil gaan aanbieden.

Meer tips en info is te vinden op de site van Nationaal Fonds Ouderenhulp

Meer info: www.hulpen.nl
mail, info@ouderenhulp.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.