Dark Mode On / Off

Over appels en peren

Appels en peren

Appels en peren | Gezond en lekker

De populairste vrucht van Nederland is de appel. Rijk aan viamine C, calcium, ijzer en vezels, geschikt als tussendoortje en als dorstlesser. De één houdt van een sappige jonagold een ander van de zure goudreinet. Dan zijn er natuurlijk ook nog de elstar, golden delicious, granny en cox d’orange.

Dan de peer,  zoet, sappig en smelt bijna op je tong. Gezond vanwege het hoge mineraal gehalte. Lekker uit de hand, maar ook heerlijk als toetje overgoten met chocoladesaus of verwerkt in een salade. Uit de Hollandse boomgaarden komt de doyenne du comice en de conference.

Bewaren

Appels bewaar je het best op de fruitschaal, op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst. Wil je ze langer bewaren leg ze dan op een droge, koele, donkere plaats.

Peren bewaar je ook op de fruitschaal, maar omdat ze worden geoogst en verkocht als ze nog stevig zijn moeten ze nog drie, vier dagen rijpen op de fruitschaal

Wil je appels en peren na het schillen fris (minder bruin) houden, besprenkel ze dan met wat citroen- of limoensap.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.