Appels en peren | Gezond en lekker
De populairste vrucht van Nederland is de appel. Rijk aan viamine C, calcium, ijzer en vezels, geschikt als tussendoortje en als dorstlesser. De één houdt van een sappige jonagold een ander van de zure goudreinet. Dan zijn er natuurlijk ook nog de elstar, golden delicious, granny en cox d’orange.
Dan de peer, zoet, sappig en smelt bijna op je tong. Gezond vanwege het hoge mineraal gehalte. Lekker uit de hand, maar ook heerlijk als toetje overgoten met chocoladesaus of verwerkt in een salade. Uit de Hollandse boomgaarden komt de doyenne du comice en de conference.
Bewaren
Appels bewaar je het best op de fruitschaal, op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst. Wil je ze langer bewaren leg ze dan op een droge, koele, donkere plaats.
Peren bewaar je ook op de fruitschaal, maar omdat ze worden geoogst en verkocht als ze nog stevig zijn moeten ze nog drie, vier dagen rijpen op de fruitschaal
Wil je appels en peren na het schillen fris (minder bruin) houden, besprenkel ze dan met wat citroen- of limoensap.