Dark Mode On / Off

Pak uit met moderne kerstdecoraties

Van trendy eettafelstyling tot alternatief voor kerstboom

Misschien zie je om je heen met name traditionele en ouderwetse kerstdecoraties, bijvoorbeeld bij kennissen waar je op bezoek gaat. Hoewel hier natuurlijk niets mis mee is, kan het toch wel wat gaan vervelen na verloop van tijd. De kersttrends blijven zich ieder jaar weer vernieuwen, en het is leuk om hierin mee te gaan en ervan op de hoogte te blijven! Pak je dit jaar uit met moderne kerstdecoraties? Aan deze aankledingen kun je allemaal denken.

Alternatief voor kerstboom: boom van hout

Steeds meer mensen stappen af van de traditionele kerstboom met dennennaalden. Hier liggen verschillende redenen aan ten grondslag. Een van die redenen? Er zijn steeds meer andere opties te vinden, die ook prachtig staan in de woonkamer! Een houten kerstboom bijvoorbeeld: dat is een origineel en milieuvriendelijk alternatief voor een kerstboom. De kerstboom van hout vormt een unieke toevoeging aan de woonkamer, waar je niet op uitgekeken raakt. Dit is echt eens iets anders dan anders! Kies zelf de houten kerstboom die je het mooist vindt staan: van een boom met houten latjes tot een spiraalvormige boom van hout. Iedereen vindt immers weer iets anders mooi!

We noemden het hierboven al: met een houten boom kies je voor een milieuvriendelijk alternatief. Laten we immers eerlijk zijn: het is niet goed voor het milieu dat we met z’n allen elk jaar opnieuw een nieuw boompje met dennennaalden in huis halen, om ‘m na een paar weken weer het huis uit te zetten. Dat kan een stuk beter, en ook nog eens met een mooie look! Een kwalitatief alternatief voor een kerstboom gaat jarenlang mee, zodat je er lang plezier aan kunt beleven. Qua onderhoudswerk ga je er ook nog eens op vooruit: je hebt nauwelijks omkijken naar zo’n boom. Uitgevallen dennennaalden opruimen hoeft niet meer, de boom is snel opgezet en kan na afloop weer eenvoudig worden opgeborgen. Dat is nog eens een stuk moderne vooruitgang!

Moderne styling voor kerst aan de eettafel

Organiseer je een diner met de feestdagen? Het is uiteraard leuk om uit te pakken met de styling voor de tafel! De algemene trend die we terug zien komen, is de kunst om de tafel gezellig aan te kleden op een vrij minimalistische wijze. De tafel hoeft niet bomvol te staan. Het draait er juist om, om de perfecte aankleding te vinden, en deze mooie stukken een hoofdrol te laten spelen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een sierlijk tafelkleed, als basis voor de aankleding. Een drukke kerstprint uitkiezen hoeft helemaal niet: ook een kleed in een fraaie enkele kleur staat al beeldig. Misschien heb je wel serviesgoed in een opvallende kleur, dat je liever laat opvallen dan het tafelkleed. Op die manier kun je op zoek gaan naar de ideale balans.

Uiteraard kun je het kerstthema zeker terug laten komen in de styling. Plaats op de hoek van de tafel bijvoorbeeld een mooie vaas met dennentakken erin, evenals takken met rode besjes. Zet een mooie kandelaar op tafel, waar je kaarsen in kwijt kunt. Dinerkaarsen staan chic, maar als er ook kleine kinderen komen dineren, maak je een veiligere keuze met waxinelichtjes. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook veel leuke kaarsenhouders te vinden voor kleine kaarsjes! Is er nog plek over op de tafel? Wellicht kun je in het midden van de tafel wat dennentakken neerleggen, evenals een lichtslinger. Eén en al gezelligheid!

Rustgevende kerstversieringen met natuurlijke materialen

Een andere belangrijke interieurtrend? Back to basics, met rustgevende kleuren en natuurlijke materialen in huis. Dit idee zien we ook steeds vaker terugkomen in de kerstversieringen. Het hoeft niet altijd maar over the top te zijn, maar het thema rust kan ook een hoofdrol spelen. Dit betekent tevens dat de woonkamer niet bomvol hoeft te staan met decoratiestukken in de decembermaand! Een ware verademing. Kies liever een paar favoriete accessoires uit, en laat het daarbij.

Rustige kleuren kennen zeker een plek in dit thema. Denk aan groen, bruin, blauw en grijs. Je kunt dit goed combineren met een enkele opvallende kleur, zoals goud of rood. Maar laat de zachtere kleuren vaker terugkomen dan de fellere kleuren. Ook natuurlijke materialen kun je laten zien in je kerstaankleding. Denk aan items uit de natuur: kastanjes, dennentakken, bladeren en eikeltjes. Geef ze een plekje op de eettafel, op een kastje of aan de muur, om maar iets te noemen.

Kleine kerstdecoraties in huis

Als laatst is het een modern idee om ook kleine kerstdecoraties een plek te geven. Het hoeft niet altijd maar groot, groter, grootst. Geniet tijdens de feestdagen ook van de kleine dingen. Er zijn steeds meer kleine decoratiestukken te vinden die hierbij passen. Denk aan kerstfiguurtjes van rendieren, kerstmannen of engeltjes: leuk om bijvoorbeeld in de vensterbank te zetten.

Een minikerstboom vormt een grappige aanvulling op de grotere kerstboom in huis. Een voorbeeld: een klein porseleinen kerstboompje staat gezellig op de eettafel of de schouw. Ook een kleine en moderne kerststal is er te vinden, in onder andere hout of vilt: zo’n stalletje staat beeldig onder de kerstboom of op een kastje. Blijf vernieuwen met kerstdecoraties in huis, om er ieder jaar opnieuw blij van te worden!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.