Dark Mode On / Off

Pas op met later indienen belastingaangifte

https://www.50plusplein.nl/Financieel

Belastingaangifte | Uitstel vragen kan, maar kost wel rente.

Probeer indien mogelijk uw aangifte inkomstenbelasting in te dienen vóór de door de belastingdienst gestelde inlevertermijn.

Particulieren die bij de Belastingdienst uitstel vragen om pas na 1 april de belastingaangifte te mogen indienen, hebben vaak geen idee dat de fiscus rente in rekening brengt over de hele uitstelperiode vraagt. Dat constateerden belastingadviseurs. “Klanten merken vaak te laat dat bij uitstel na 1 april de teller bij de fiscus gaat lopen. Die verdient met 9 miljoen aanslagen dan toch fors aan je”, aldus een belastingadviseur.

Laat een gemiddelde belastingbetaler de aangifte een jaar liggen, dan betaalt die al snel misschien wel honderden euro’s extra aan zogeheten heffingsrente.

Het rentepercentage dat de belastingdienst rekent kun je hier vinden Belastingdienst

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen