Dark Mode On / Off

Pas op voor trucs tijdens je vakantie

Ieder jaar worden weer duizenden mensen benadeeld doordat men vaak te goed van vertrouwen is. In, met name het buitenland, worden vakantiegangers aangesproken door vaak ‘ goed uitziende lieden’ die je middels een truc, waar je nooit aan gedacht had, geld of eigendommen proberen afhandig te maken.

Veel voorkomende trucs zijn:

*Een alleraardigste verkoper die naar ‘achteren’ loopt met jouw creditcard. Pas hier voor op want hij kan de creditcard door een machine halen, je handtekening vervalsen en zo bij je rekening komen.

*Het zal minder vaak voorkomen, maar beslist niet onmogelijk, dat in je eten of drankje een middeltje wordt gedaan waardoor je even in slaap valt. Achteraf blijkt dat je beroofd bent.

*Let goed op wanneer mensen ‘ per abuis’ tegen je aanlopen en mogelijk je kleding besmeuren of je aanraken met een brandende sigaret. In de consternatie die ontstaat wordt je vaak beroofd door handlangers

*Nepagenten in het buitenland, ook dat komt voor. Je wordt aangehouden door een ‘agent’ die wil hebben dat je meegaat naar het bureau voor de afwikkeling van een boete. Of je moet gelijk betalen. Dring er op aan dat je wel meegaat naar het politiebureau maar stap nooit bij hem of haar in de auto, als je twijfels hebt.

*Neem geen pakjes of zogenaamde cadeautjes voor anderen mee, de grens over. Voor je het weet wordt je aangehouden en volgt er een fikse celstraf voor vervoeren van drugs etc. Voor je de grens weer over wilt gaan kijk dan ook even je eigen bagage na of het allemaal klopt wat erin zit.

*Een mede weggebruiker maakt je erop attent dat je een lekke band hebt. Soms is dit niet zo of het is bewust gedaan om je te laten stoppen. Wees op je hoede als je vriendelijk wordt geholpen. Achteraf blijkt maar al te vaak dat spullen uit de auto zijn verdwenen.

*Maak je gebruik van een taxi? Aan het einde van de rit zitten blijven tot de taxichauffeur de bagage uit de auto heeft gehaald en dan pas betalen. Je loopt anders het risico dat je de rit betaald hebt, uitstapt en de taxi er vandoor gaat.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.