Dark Mode On / Off

Pensioentekort of niet?

vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

Denk aan straks | Voorkom een pensioentekort

Je dient voor je zelf na te gaan of je misschien straks ook een pensioentekort hebt. Kun je nog met plezier de resterende jaren doorkomen, wat denk je nodig te hebben, daar gaat het een beetje om. Men gaat in berekeningen altijd ervan uit, dat je 70 procent van je laatstverdiende salaris zult overhouden. Doordat er een lagere belastingdruk is na je 65e jaar zul je dan vrijwel netto hetzelfde overhouden als iemand van 65 die nog werkt.

Heb je nog spaargeld, beleggingen of onroerend goed dan kun je dat uiteraard ook zien als pensioenvoorziening. Toch is het zo dat als je ieder jaar aan inkomen 10.000 euro nodig hebt je al gauw aan kapitaal 125.000 euro moet hebben, gezien de levensverwachting. Vrouwen hebben een iets hogere levensverwachting en hebben aan kapitaal dan ook nog een hoger bedrag nodig om de resterende jaren met plezier door te komen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen