Dark Mode On / Off

Pijnlijke gesprongen lippen

Tips bij droge en gesprongen lippen

Tips bij droge en gesprongen lippen en hoe voorkom je het?

Gesprongen (gebarsten) lippen is een pijnlijk probleem. Het kan zelfs ontaarden in rode en ontstoken lippen, soms tot bloedens toe. Wat kun je er tegen doen en wat kun je doen om het te voorkomen?

Lippenbalsem

Lippenbalsem helpt doordat het vocht dat al in de lippen voorkomt daar ook blijft, het geeft een beschermende laag. Door het gebruik van lippenbalsem ben je beter beschermd tegen gure weersomstandigheden. neem bij voorkeur een lippenbalsem gebaseerd op plantaardige ingrediënten en bijenwas.

Een luchtbevochtiger in de woning

Droge lucht in de woning kan ook een oorzaak zijn van gesprongen lippen. Met name in de winterperiode is de lucht in huis al snel te droog. Plaatsen van luchtbevochtigers is goed voor zowel de lippen als voor de huid. Ook het neerzetten van kamerplanten zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

Hydrateren

Gesprongen, gebarsten lippen zijn een eerste teken van uitdroging. De huid is het eerste orgaan dat het snelst hierdoor getroffen wordt. Blijf dus voldoende water drinken.

Honing

Eénmaal gesprongen lippen genezen snel en goed als je er honing op aanbrengt. De antibacteriële eigenschappen van honing voorkomt verdere besmetting. Zelf een goede lippenbalsem maken kan met amandelolie, bijenwas en honing.

Niet aankomen

Hoe vervelend en lastig ook, kom niet met de vingers aan gesprongen lippen. De losse stukjes dode huidcellen laten vanzelf los. Wanneer je deze eraf probeert te trekken zal het in de meeste gevallen leiden tot beschadigde en bebloede lippen.

Niet likken

Ga niet voortdurend droge lippen nat maken door ze te likken. Het vocht wat je aanbrengt helpt maar heel kort en de lippen vragen om meer. Het probleem wordt alsmaar erger.

Scrubben

Je lippen scrubben helpt om dode overtollige huid te verwijderen. Doe dit wel voorzichtig. het beste is het om dit met een tandenborstel te doen en een zachte scrub. Ga zeker niet te hard met de borstel poetsen want dan wordt het probleem alleen maar erger.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen