Dark Mode On / Off

Pinterest | Online prikbord groeit snel

Pinterest | Snel opkomende nieuwkomer

Pinterest | Snel opkomende nieuwkomer met miljoenen gebruikers.

Pinterest is de nieuwe aanwinst op social media. De website is in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste online prikborden met nu al miljoenen bezoekers, op internet. Gebruikers van Pinterest plaatsen hun favoriete plaatjes of verzameling in een moodboard en andere belangstellenden kunnen dit weer overnemen in hun eigen prikbord. Ook voor verzamelaars of gebruikers die graag hun huis,inrichting of hobby willen delen met anderen is de site een aantrekkelijk platform.

Een kijkje over de grens

Op de meest populaire pagina’s over het inrichten van een woning of over tuinen zijn inmiddels miljoenen foto’s gepost uit de gehele wereld. Een inkijkje bij een gebruiker in Amerika is dan ook snel een feit. De vele tips die in de online prikborden wordt gegeven geven veel bezoekers weer nieuwe inspiratie.

Voor wie is Pinterest?

Tot op heden Wordt Pinterest vooral door veel vrouwen gebruikt maar de site is inmiddels ook bekend bij allerlei bedrijven en makelaars die inzien dat het grote aantal bezoekers wellicht ook zijn vruchten kan afwerpen voor hun onderneming.

Veel inspiratie

De website is met name een bron van inspiratie en wie éénmaal aan het zoeken is geslagen merkt al snel dat het verslavend begint te worden. De veelal prachtige foto’s die zijn geplaatst geven de gebruiker het idee in een woonmagazine te bladeren.

Interessante pagina’s

Wie zich heeft geregistreerd moet eens een kijkje gaan nemen bij Etsy, hier worden veel tips en voorbeelden gegeven voor de doe-het-zelver. De account die het meest door de Nederlandse gebruikers wordt gevolgd is: aprilandmay. Verder zijn erg populair de prikborden van VT Wonen, Better Homes & Gardens en Design Sponge. De populairste Nederlandse Pinterestpagina’s zijn te vinden op www.pingids.nl. Wie wil zoeken naar de meest bekeken foto’s kan gaan naar: www.pinterest.com/popular  (meer info: www.pinterest.com)

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.