Planten verzorgen voor een goed resultaat

Planten goed verzorgen, daar worden ze blij van

-Zorg voor een zo gelijkmatig mogelijke temperatuur (rond de 20 graden Celsius).

-Vermijd temperatuurschommelingen en tocht (opengaande deuren of vensters).

-In het algemeen geldt: hoe meer licht in de kamer, des te beter voor de planten. Echter, vermijd zoveel mogelijk volle zon en felle middagzon.

-Gebruik bij het geven van water altijd water op kamertemperatuur.

-Houd bij het geven van water altijd rekening met de standplaats: staan de planten warm en zonnig of staan ze op een wat koelere donkerdere plaats.

-Een van de meest voorkomende fouten is het voortdurend nat houden van de potkluit. Zorg ervoor dat overtollig water ook kan wegvloeien.

-Een plant kun je op verschillende manieren bemesten. Bijvoorbeeld door voedingsstaafjes of vloeibare meststof. Maar doe dit alleen in het groei- en bloeiseizoen (voorjaar & najaar), want in de winter hebben planten een rustperiode.

Over het algemeen geldt voor plantenverzorging het volgende:
-Hoe dikker het blad (bijvoorbeeld vetplanten) des te minder water ze nodig hebben.
-Bloeiende planten verlangen meer licht (geen felle zon) dan groene planten.

Als een bloeiende plant volledig is uitgebloeid (bijvoorbeeld een orchidee), zet deze dan op een wat donkerdere plaats en verwaarloos de plant een beetje. We gaan de plant laten “stressen”. Je zult zien dat na verloop van tijd de plant weer knopvorming gaat krijgen. Plaats de plant dan weer op een lichte plaats en geef weer met regelmaat water.

bron: Plantcadeau