Dark Mode On / Off

Preventieve health check laten uitvoeren

gezondheidscheck

Doorgaans gaan mensen naar een dokter toe als ze lichamelijke ongemakken ervaren. Maar eigenlijk zou het mooier zijn als je deze lichamelijke ongemakken kunt voorkomen. Uiteraard zijn niet alle lichamelijke aandoeningen te voorkomen. Maar het gros kan met een vroegtijdige opsporing van risicofactoren wel worden voorkomen of beperkt. Je kunt dan ook met recht stellen dat een preventieve health check een slimme investering is.

Welke medische onderzoeken zijn er beschikbaar?

Dat je jouw gezondheid preventief kunt laten onderzoeken, klinkt heel mooi. En dat is het ook! Maar wat houdt preventief medisch onderzoek eigenlijk in? Wat kun je verwachten van een total bodyscan? De mogelijkheden voor het laten verrichten van preventief medisch onderzoek zijn uitgebreid. Er zijn diverse pakketten beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Wil je een compleet beeld krijgen van jouw algehele gezondheid? Dan kun je het beste kiezen voor de excellent bodyscan. Je betaalt dan voor allerlei verschillende soorten medische onderzoeken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een cardiologisch onderzoek. Maar ook aan een dermatologisch onderzoek. Vind je dit laatste onderzoek niet relevant? Dan kun je ook voor het plus pakket kiezen. Dit pakket bestaat eveneens uit allerlei medische onderzoeken.

MRI scan: een veelgebruikte onderzoeksmethode

Heb jij geen behoefte aan heel veel verschillende soorten onderzoeken? Maar zou je wel graag inzicht in jouw gezondheid willen krijgen? Dan kun je kiezen voor het basis pakket. Dit pakket omvat vijf verschillende MRI scans. Een van deze scans betreft de MRI scan hersenen. Zoals de terminologie al doet vermoeden, worden de hersenen bij deze scan in beeld gebracht. Maar je zou de scan tekortdoen als je zou zeggen dat het enkel een hersenscan is. Tijdens deze MRI scan wordt namelijk het gehele hoofd in beeld gebracht. Ook de holtes, weefsels en omliggende spieren worden tijdens de scan zichtbaar. Het betreft dus een zeer effectieve onderzoeksmethode. Hiermee is ook gelijk verklaard waarom de MRI scan een veelgebruikte onderzoeksmethode is.

Waarom preventief onderzoek waardevol is

Overweeg jij om een preventieve health check uit te laten voeren? Maar ben je nog niet overtuigd? Vraag jezelf dan vooral af waarom je jouw gezondheid niét preventief zou laten checken. Je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Zonder een goede gezondheid heb je geen kwaliteit van leven. Het is dus belangrijk om je gezondheid zo lang mogelijk goed te houden. Uiteraard spelen hierbij meerdere factoren mee. Maar je kunt middels preventief onderzoek de kans op lichamelijke aandoeningen verkleinen. Vergelijk het met je auto. Deze laat je tijdens de jaarlijkse beurt toch ook preventief checken? Precies! Kies voor preventief medisch onderzoek. Je gezondheid is het meer dan waard.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.