Dark Mode On / Off

Prima potgrond dankzij kokosnoot

potgrond van kokosnoot een aanrader

De planten die potgrond van de kokosnoot krijgen doen het beter dan met de gewone potgrond.

De bast van de groene kokosnoten wordt verwerkt tot een uitstekende potgrond. Vanuit Sri Lanka worden vele kokosnoten ingevoerd waarvan in ons land kokosmelk of kokosolie wordt gemaakt. Als restproduct blijft de bast over welke nu door het Nederlandse bedrijf Cocos-Lanka Holland wordt verwerkt tot een uitstekende potgrond. Waarschijnlijk zijn de inkopers van dit nieuwe product nog aarzelend ten opzichte van de verkoop, maar de winkeliers die het product al in de verkoop hadden, zagen een stijgende verkoop van maar liefst 300 procent.

De potgrond wordt verkocht in geperste vorm, dus geen gesjouw meer met zware zakken potgrond. Nadat je het blok (ongeveer ter grootte van een pak koffie) in een emmer water legt, verandert dit zeer snel in bijna 10 liter potgrond. De planten die deze potgrond krijgen doen het beter dan met de gewone potgrond.

Groot voordeel van deze potgrond is dat niet langer in de natuur hoeft te worden gegraven naar potgrond en dat voor het vervoer naar de winkels veel minder vrachtwagens nodig zijn, omdat het product minder ruimte inneemt.

Bron: Telegraaf